Helyi Szálak

Közösségi Alapítvány

Tőled kérjük, neked adjuk.

KIK VAGYUNK MI?

Szálak a társadalom szövetében – A Helyi Szálak Közösségi Alapítvány életre hívói olyan kulturális és társadalmi szakemberek, akiknek fontos ez a város, a közös otthonunk. Aktív helyi lakosokból álló csoport, akik hisznek a közösség teremtő, támogató erejében. A Helyi Szálak olyan nyíregyháziak csoportja, akik hisznek abban, hogy városunk szebb, tisztább és élhetőbb jövőjének ügye mindannyiunk közös ügye.

A Sztorink

 A Helyi Szálak Közösségi Alapítvány 2021 decemberében hosszú előkészítő munka után alakult. A helyi szakemberekből, nyíregyházi lakosokból szerveződött új közösségi kezdeményezés célja, hogy növelje városunk megtartó erejét azáltal, hogy szorosabbra fűzi a helyi közösség társadalmi szövedékét és forrásokat teremt és mozgósít itt helyben: az aktív helyi közösségeket, kezdeményezéseket,  helyi ügyeket, helyi forrásokkal támogatja meg.

Fontosnak tartjuk a helyi, lokális bizalom építését, melyhez eszközként tekintünk az adománygyűjtő kultúra fejlesztésére. Feladatunk, hogy folyamatosan felkutassunk és támogassunk olyan helyi ügyeket, melyek közösségi értékeket jelentenek.

Kuratórium

Csatári Emese

Csatári Emese

Fiatalokkal foglalkozom civil szervezeti vezetőként. Munkám során társakat keresek, akikkel közösen alkothatunk, építhetünk tiszta kommunikáción és támogató kapcsolódásokon alapuló közösségeket.

A Helyi Szálak Közösségi Alapítvány lehetőséget ad arra, hogy ezek a kapcsolódások megszülethessenek és a városban élők közötti szálak megerősödjenek.

Huszti Éva

Huszti Éva

Szociológusként azért tartom fontosnak a helyi ügyek támogatását, mert felelősen gondolkodom a jövőről és hiszek abban, hogy ha egy fecske elkezdi, jönnek a többiek és együtt nyarat varázsolnak. A helyi ügyeket a helyiek ismerik a legjobban és csak ők tudják megtalálni a legjobb megoldásokat a helyi problémákra, befoltozni a hiányos területeket.

A Helyi Szálakhoz csatlakozva én is egy aktív és cselekvő helyi leszek.

Fekete Éva

Fekete Éva

Társadalmi szakemberként folyamatosan a társadalom megújítására keresek innovatív megoldásokat. Jó ügyeket kutatok, gondozok, keresem számukra a forrásokat.

A Helyi Szálakban esélyt látok arra, hogy a nyíregyháziak összefogásával valóban meginduljon egy hiteles, új, helyi erő és forrás, mely ösztönzője, támogatója lehet a helyi jó ügyeknek.

Matolcsi Judit

Matolcsi Judit

Szociális szakemberként, és a fiatalokkal végzett közösségépítő munkámban is azzal a szemlélettel dolgozom, hogy a nehéznek tűnő problémákat megvalósítható feladatokká keretezem, és a megoldáskeresést helyezem munkám fókuszába.

A Helyi Szálakat nagyszerű lehetőségnek érzem arra, hogy ezeket a megoldásokat helyben és gyorsan, a legkézenfekvőbb erőforrásainkat mozgósítva, a támogatók és támogatottak közös értékrendjét figyelembe véve együtt kelthessük életre.

 

Szakmai Támogatók

Groska Éva

Groska Éva

1999-ben keveredtem az egyesületek, alapítványok világába, ami azóta sem ereszt. Több civil szervezettel dolgoztam együtt az elmúlt húsz évben, de az állandóságot a Kalamáris Egyesület jelenti még ma is. Rengeteget tanultam, és sok hasonló érdeklődésű és motivációjú embert ismertem meg a számos különböző projekt és tevékenység során. Szerencsére még mindig dolgozik bennem a kíváncsiság és a segítői attitűd, így bár a főállásomban is segítő szakemberként dolgozom, keresem azokat a civil szálakat, amelyekhez aktívan kapcsolódni tudok.

Zalatnay László

Zalatnay László

Az biztosnak látszik, hogy ha szeretnénk magunknak egy élhető jövőt, akkor máshogy kell a világunkat berendezni. Nem forradalmakra van szükség, hanem helyi, emberi kapcsolatok megerősítésére.
A meglévő helyi szálakra kell a jövőt alapozni és arra, hogy új szálak szövődjenek.
Abban a jövőképben, amiért a Helyi Szálak Alapítvány is dolgozik mindenkinek személyre szabott szerepe lesz, mindenki fontos szereplőként tudja megélni a saját életét, és ebben Emberként tud fejlődni.

.

Kutasi-Laczkó Brigitta

Kutasi-Laczkó Brigitta

Számomra fontosak a helyi ügyek, mert ebben a városban képzelem el a jövőmet. Szeretnék eredményt elérni és tenni a megvalósulásuk reményében.

Ehhez biztosít lehetőséget számomra a Helyi Szálak.

Kokkonen Mónika

Kokkonen Mónika

Tanárként, munkaerő-piaci szakemberként és elsősorban családanyaként felelősséget érzek azért, hogy milyen világban élnek majd a gyerekeink. Ahhoz hogy ők önállóan gondolkodó, cselekvőképes, együttműködő felnőtté válhassanak, nekünk kell megmutatni, mit  is  jelent ez a gyakorlatban.

Hiszem, hogy a Helyi Szálak segít nekem ebben a törekvésemben.

Szikoráné Éva

Szikoráné Éva

Hiszem hogy, ha segítünk másoknak, akkor magunkon is segítünk! Közösségfejlesztőként, Pilates oktatóként nagyon fontos számomra, hogy a város és az itt élő közösség fejlődjön.
Többek között ezért is, fontos számomra a Helyi Szálak Alapítvány támogatása, mivel úgy vélem, programjukkal és értékeikkel az itt élő emberek érdekeit képviselik és a város fejlődését segítik.