Adományozási feltételek

Adatkezelés

Jelen adatkezelési nyilatkozat elfogadásával a Támogató elfogadja, hogy a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány (4400 Nyíregyháza, Róka Zug 8/A) saját felhasználói adatbázisában tárolja és átadja a

  • Stripe (Europe), 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, D02 H210, Ireland

mint adatkezelő részére az alábbi személyes adatai közül azokat, amelyeket a Támogató magáról megad: név, e-mail cím. Az adatokat sem az Alapítvány, sem a Stripe harmadik félnek nem adja át.

Az adatkezelés és adattovábbítás célja: a Támogatók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók (adomány fizetése bankkártyával, vagy átutalással) visszaigazolása és a Felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (az elektronikus úton kezdeményezett banki tranzakciók kontrollját támogató, csalás felderítő rendszer).

A Helyi Szálak Közösségi Alapítvány a Támogató személyes adatát kizárólag az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak és a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően dolgozza fel. 

A Támogató hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott elérhetőségi adatait a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány támogatói kapcsolattartás céljára tárolja és felhasználja. A Felhasználó bármikor kérheti adatai törlését, helyesbítését, megtilthatja azok további felhasználását az info@helyszalak.hu email címen.

Az adatok biztonsága

Javasoljuk, hogy tartsa nyilván az adományozásával kapcsolatos adatait, a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait (tranzakció azonosító, engedélyszám) és biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá. Javasoljuk olyan böngészőprogram használatát, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót.

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Mindkét fizetési felület rendelkezik egy titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A Támogató (a bank szóhasználatában: „Vásárló”) által használt böngészőprogram az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek. A bank kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kezeli az SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldalon megadott adatokhoz csak a bank fér hozzá, a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány részére azokat a bank nem továbbítja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

Elfogadott kártyák

A Stripe internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA és VISA Electron (az Electronnál csak akkor, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), Discover és American Express bankkártyák használatát.

Tájékoztatás egyszeri adományozáshoz a Helyi Szálak Közösségi Alapítványnak

A támogatás menete egyszerű a Stripe segítségével:

  1. „Támogass minket” oldalon az „Egyszeri támogatás” kiválasztása után írja be a nevét, e-mail címét, és az adományozni kívánt összeget, amelyet bankkártyás fizetéssel kíván teljesíteni. Ezeket az adományozókkal való későbbi kapcsolattartás céljára használjuk fel. Adja meg a támogatás célját is.
  2. Az adatkezelési tájékoztató, és az adományozás feltételeinek elfogadásával és az „Elküldöm az adományt” gomb megnyomását követően a Támogató átkerül a Stripe biztonságos fizetést garantáló angol nyelvű oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
  3. A kártyaadatok megadása után a „Pay” vagy „Fizetés indítása” gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
  4. A fizetést követően a fizetési szolgáltató oldalán Támogató a tranzakció eredményéről visszaigazolást kap, majd visszalép a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány oldalára. A sikeres tranzakciót követően a bank elindítja a Támogató számlájának megterhelését az adományozás összegével. Az adományozott összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Ha a tranzakció sikertelen, illetve abban az esetben is, ha a tranzakció eredményéről részletesebb tájékoztatást szeretne, vegye fel a kapcsolatot a számlavezető (bankkártya-kibocsátó) bankjával.

Tájékoztatás rendszeres adományozáshoz a Helyi Szálak Közösségi Alapítványnak

„Támogass minket” oldalon a „Havi rendszeres támogatás” kiválasztását követően a bank rendszere 30 naponta terheli a Támogató (a bank szóhasználatában: „Vásárló”) bankkártyáját a megadott összeggel. Ha a terhelés sikertelenül zárul, akkor a következő napon újra próbálja. A rendszeres megbízást véglegesen lemondani vagy szüneteltetni a Helyi Szálak Közösségi Alapítványnál lehet (e-mail: info@helyiszalak.hu). Az ismétlődő fizetés igénybevételéhez az adatkezelési tájékoztató és az adományozás feltételeinek elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres regisztrációs tranzakciót követően a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány oldalán (http://helyiszalak.hu) kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártya adatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónkénti hozzájárulása nélkül az Alapítvány által kezdeményezetten történjenek.

A vásárló által kapott bankszámlakivonatokon Stripe Payments Europe Limited fog szerepelni, mint elfogadóhely.
A tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány (a bank szóhasználatában a „Szolgáltató”) felel, a Szolgáltató fizetési szolgáltatójával szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.

A bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem a Helyi Szálak Közösségi Alapítvány, sem a Stripe nem fér hozzá.

A támogatások felhasználása

Az Alapítvány vállalja, hogy a „Támogass minket” aloldalon befizetett adományokat saját szakmai céljainak megvalósítására használja fel.

 

Nyíregyháza,  2022. május 5.